Finomságok kismamáknak
A táplálkozás és a fogápolás a kismamák életében döntő szerepet kap. Alaposan át kell gondolni azt, hogy mikor, milyen ételeket fogyasztanak, hiszen a szervezetük, különösen a fog és az íny szerkezete folyamatosan változik illetve az ételek és italok a magzat egészséges fejlődését is befolyásolja.
Ha te is éppen babát vársz, és szeretnél néhány baba-mama barát, vitaminokban és ásványi anyagi anyagokban gazdag és tényleg finom ételreceptet, akkor olvasd végig ezt a bejegyzést.
Kelbimbó leves
Próbáld ki! Zöldségekben gazdag, könnyű és mindössze fél óra alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
2 ek. finomliszt,
késhegynyi pirospaprika,
1,5 liter víz
2 húsleves kocka
1 zöld paprika,
25 dkg friss kelbimbó,
2 dl tejföl.
Tisztítsd meg a zöldségeket és vágd őket apróra. Ezután a hagymát egy kevés olajon dinszteld meg és szórd rá a lisztet és a pirospaprikát. Ezután dobd bele a zöldségeket, hagyd egy kicsit pirulni, majd öntsd fel vízzel. Végül tedd bele a leveskockát és a kelbimbót. Majd főzd 20 percig. A kelbimbó leves mellé tálaláskor tegyél tejfölt.
Karfiolos- brokkolis csirke
A leves után biztos, hogy az összes babának és a mamának is jól fog esni egy adag, kiadós egytál étel. A karfiolos- brokkolis csirke mindenkinek tökéletes lesz!
Hozzávalók:
1 zacskó fagyasztott karfiol,
1 zacskó fagyasztott brokkoli,
10 dkg reszelt sajt,
Csirkemell 50-100 dkg,
Ízlés szerint: ömlesztett sajt, vagy tejföl,
fűszerek: só, bors,
liszt.
Elkészítés:
Főzd meg a karfiolt és a brokkolit, sós vízben. Mialatt puhul, szeleteld fel a csirke mellett, sózd, borsozd és forgasd meg lisztben, majd süsd ki olajban. Mialatt sül a hús, béleld ki a tepsit bacon-nel, majd tedd rá a hús, tejföl, tejszín vagy krémsajt felét. Ezután a puhára főtt brokkolit és karfiolt törd összes és fedd be vele a húst, majd tedd rá a maradék tejfölt, tejszínt, vagy a krémsajtot és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd legalább fél óráig.