Kávé ízű hideg desszertek…
A kávé egy különlegesség, amely hétköznapokon, akár több alkalommal is fogyasztható. Rengeteg kellemes ital espresso, cappuccino, készíthető belőle, de a kávé több, fantasztikus desszert különlegesség egyik alapanyaga. Ilyen desszertek például a tiramisufagyi és a házi készítésű jegeskávé. Ezek a fantasztikus finomságok, önállóan is elkészíthetőek, hiszen semmilyen különleges felszerelésre sincs szükség az összeállításukhoz.
Egy egyszerű tiramisufagyi recept…
Gyorsan, akár reggel a munkába indulás előtt érdemes elkészíteni, így délután egy kellemes hűsítő finomság vár az eredményes munkanap után.
Hozzávalók:
17dkg sűrített tej
25dkg mascarpone
3dl habtejszín
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
2 teáskanál instant kávé
1 csipet fahéj
10 db piskóta tallér
Először is a tejszínt egy nagy tálban verd habbá, majd add hozzá a mascarpone sajtot. Ezután keress egy kisebb lábost. Ebben a sűrített tejet forrald fel az instant kávéval. Ha kész keverd bele a tejszínes mascarpones krémbe és szórd meg fahéjjal és kakaó porral. Végül pedig egy műanyag tálban áztasd rumba a babapiskótákat, és keverd a masszához. Pihentesd néhány órán keresztül a fagyasztóban.
A másik kedvenc nyári kávés finomság a jegeskávé. Számos változatban készíthető el akár otthon is. Most a munkanapokra ajánlunk egy egyszerű, és szállítható jegeskávét.
Hozzávalók
Ízlés szerint: instant kávé és cukor,
Fél dl forró víz,
2 dl tej,
jég, amennyi a pohárba fér.
Először is tedd a cukrot és az instant kávét a pohár aljába, majd öntsd fel forró vízzel. Ezután add hozzá a tejet, tehéntej, kókusz tej, mandulatej is lehet, végül pedig következzen a jég. Egy kicsit keverd, vagy rázd össze a jegeskávét és akár azonnal fogyaszthatod is. Ugye milyen finom, hűsítő frissítő…