Búcsúztassuk el a telet gyümölcssalátával!

Author: | Posted in Egyéb No comments

Igaz, hogy néhány hete tart a tavasz, ragyogóan süt a nap, azonban még megvásárolhatunk számos téli idénygyümölcsöt, ezért készíthetünk egy egészséges, könnyű és zamatos salátát.

Amire mindenképpen érdemes figyelnünk…

Akármilyen alapanyagokból- konzervből, gyorsfagyasztott termékekből, vagy friss gyümölcsökből- készítjük el ezt a finomságot, fontos, hogy minden hozzávalót közel azonos nagyságúra vágjunk. A desszert így gyönyörű színű lesz, egy- egy falat elfogyasztásával élvezhetjük különböző lédús finomságok által kiváltott ízharmóniát. Ezen kívül nem feledkezhetünk meg a kora tavaszi saláta tárolásáról. Fontos, hogy ezt az ételt hűtőben egy jól zárható dobozba tároljuk. Ez a desszertféleség a meleg szobában rövid idő alatt megromolhat.

Egy finom téli gyümölcssaláta receptje…

Hozzávalók:

3 közepes mandarin,
½ narancs,
½ gránátalma,
1 banán,
2 kisebb alma,
2 kivi,
1/2 ananász,
egy evőkanál citromlé,
1-2 evőkanál méz.

Elkészítés:

Először is vegyünk elő néhány konyhafelszerelést. A desszertféleség összeállításához biztosan szükségünk lesz egy közepes méretű, kiválóan záródó tálra, egy éles késre valamint egy vágódeszkára. Ha ezeket az eszközöket elővettük, kezdhetjük a munkát! Először érdemes meghámoznunk és apró darabokra vágnunk az ananászt, a mandarint, a narancsot, valamint a kivit. Majd morzsoljuk rá a gránátalma magjait, ezt követően az almát és a banánt is érdemes felszeletelni, azonban gyorsnak kell lennünk, ezek a finomságok rövid idő alatt bebarnulnak. Majd a saláta tetejére kanállal öntsünk citromlevet és mézet, végül óvatosan forgassuk át az alapanyagokat és legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Fogyasztás előtt ismét alaposan keverjük össze a salátát, majd desszertes tálakba adagolva kínáljuk. Fogyaszthatjuk egy kiadós ebéd után, illetve esti pihenéskor, hiszen könnyű, lágy és rendkívül ízletes.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.